Façana Apartament - projecte arquitectura andorra
Façana Apartament - projecte arquitectura andorra
Façana Apartament - projecte arquitectura andorra
Façana Apartament - projecte arquitectura andorra

NDY

FAÇANA APARCAMENT

Es projecta una nova façana per a l’aparcament, un element dinàmic que actua amb el vent i presenta una façana diferent a cada moment. Milers de làmines actuen de forma independent i ofereixen una infinitat de reflexos i tonalitats de colors, produïts per l’atmosfera i l’entorn de l’edifici.

La façana s’adapta a l’estructura actual de l’edifici i en respecta totes les preexistències, com l’accés alternatiu per als bombers. L’estructura facilita la ventilació natural, i la façana redibuixa la silueta urbana i permet ocultar els volums de coberta.

Llegir més

El disseny prefabricat possibilita una execució en obra ràpida i eficaç; tan sols cal instal·lar els elements ja fabricats a taller, elements lleugers i rígids que faciliten el transport i el muntatge. La producció de tot el material a taller rebaixa els costos d’execució i genera menys material de rebuig. Tots els materials utilitzats són totalment reciclables. La fabricació i unió dels elements està conformada en fred, fet que permet classificar els materials en el possible desmuntatge.

Tot el projecte es regeix per onze combinacions de mòduls que, situades de forma estratègica, dibuixen formes sinuoses a la façana, una figuració vegetal. Els mòduls s’inclinen gradualment vers la vertical, i la façana s’obre al cel i al carrer afavorint la ventilació.

Les làmines de la façana són de zinc i coure. Aquesta dualitat fa que es puguin diferenciar els matisos. Els dos materials reaccionen amb l’ambient al llarg del temps, modifiquen les tonalitats i maduren amb el projecte.

Client: Grup Pyrénées
Ubicació: Andorra la Vella, Andorra
Data del projecte: 2012